Teisingi indų plovimo būdai

Nors indai mūsų gyvenime naudojami kasdien, ir net po kelis kartus, mes mažai susimąstome apie tai, kaip juos iš tiesų reikėtų prižiūrėti. Tinkamai išplauti indai yra ne tik vizualiai švarūs, kvepiantys ir ne riebaluoti, bet ir juose nesikaupia bakterijos. Taip pat juos plaunant panaudota kuo mažiau vandens ir nuodingų cheminių ploviklių.

Vandens taupymas

Vienas efektyvesnių būdų plauti indus ir taupyti vandenį yra indaplovės naudojimas. Ją naudojate ir savo poilsio sumetimais, nes sudėti indai į šią mašiną yra išplaunami automatiškai, taigi, jums nereikia patiems tiek vargti. Kita dalis, kodėl taip plaunami indai yra geras pasirinkimas, tai, kad šie indų plovimo darbai atliekami sunaudojant minimalias sąnaudas vandens ir indų ploviklių. Tačiau, net jeigu jūs neturite indaplovės, jūsų indai vis tiek gali būti išplaunami taupant vandenį.

Indai buičiaiTada labai geras pasirinkimas yra apvali kriauklė, nes joje be reikalo nesikaupia vanduo kampuose, kuriuose juk iš tiesų nestovi jokie indai. Taip pat plauti geriausia iškart visus indus. Juos plauti keliais etapais – iš pradžių pirma eile visus su plovikliu, tada antra eile be ploviklio ir su kempinėle kiekvieną indą išplaunant, galiausiai paskutiniai perplovimai yra su karštu vandeniu, siekiant iš indų pašalinti ir visus nešvarumus, ir tuos chemikalus, kurių galėjo dar likti. Taip jūs sutaupysite daug vandens, juk pagalvokite, kiek daug jo išleidžiate, kai kiekvieną šaukštelį plaunate su didele vandens srove.

Nešvarumų pašalinimas

Dar vienas svarbus indų plovimo momentas – žinojimas, kad tikrai gera pašalinote nešvarumus. Siekiant tai užtikrinti, verta išsirinkti gerą ekologišką indų ploviklį, taip pat geras kempinėles ir šveistukus, juos nuolat keisti, nes greitai jie patys pasidaro labai nešvarūs. Be viso to, dar reikėtų pasistengti, kad indai per ilgai niekada nestovėtų neišplauti. Geriausia yra palaikyti namuose tokią tvarką, jog vos panaudojus indus, jie iškart gali būti išplaunami. Tuomet ir mažiau bus problemų siekiant atšveisti įsisenėjusius maisto likučius, ir žinoma bus daug maloniau, kai kriauklė bus tuščia. Tuomet ir kitiems nekils pagundos į ją įdėti kokį indą ir palikti, o tada įdėti kitą, kol visa tai išaugs į didelį bokštą.

Vengiame bakterijų, todėl labai stengiamės indus išplauti tikrai švariai. Be to, nepatariama ilgai naudoti medinių įrankių ar lentelių, jeigu ant jų pjaunate mėsą ar kitus gendančius produktus, nes ten kaupiasi bakterijos.

Orinta

Orinta paskelbė 108 publikacijas

Įrašų navigacija


Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukeliai pažymėti simboliu *

Jūs galite naudoti šiuos HTML tag'us:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>